Serowe udka z kurczaka

Serowe udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    5 sztuk
  • ser biały

    40 dag
  • szpinak

    15 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udek należy wyjąć kości uważając, żeby nie rozerwać mięsa. Następnie natrzeć je solą i pieprzem. Skropić całość sokiem z cytryny. Z sera, żółtek, posiekanej natki, szpinaku, mąki i przypraw utrzeć masę. Białka ubić na pianę i dodać do sera, całość wymieszać. Farsz nakładać do udek, układać je w wysmarowanej masłem blaszce lub naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

05.12.2013 16:49
Mniam, przepyszny przepis

IKrakowianka

14.11.2012 21:14
fajne :)

Katarzyna/kate1980

20.03.2012 20:12
fajna nazwa

tomek18

20.06.2011 07:27
ciekawy przepis:)

Iwusia

19.06.2010 15:47
zgadzam się z poprzedniczką interesująca nowość :)

sylwiachmiel

18.06.2010 16:28
a to dopiero nowosc,nie jadłam jeszcze tak przygotowanych!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat