Suflet ze szpinaku

Suflet ze szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 kg
  • margaryna

    100 gram
  • jajko

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • chleb graham

    600 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Następnie dusimy go na margarynie. Wyjmujemy, a w powstałym sosie namaczamy pieczywo. Po odcisnięciu pieczywa dodajemy 3 żółtka i szpinak, przyprawiamy. Dodajemy ubite białka. Zapiekamy w naczyniu zaroodpornym 30 minut w 150 stopniach.


Przepis ten zamieściłam wam także na portalu gotujmy.pl pod nickiem noculos

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.05.2012 10:15
mniam;)

Urszula5

13.04.2012 23:20
bardzo lubię dania ze szpinakiem

dasada1

07.09.2010 23:42
takiego sufletu jeszcze nie jadłam

mundek1011

04.09.2010 17:53
fajne!!!

gacopierz23

22.06.2010 22:03
spróbuje coś nowego

gacopierz23

22.06.2010 22:02
spróbuje coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat