Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidory truskawkowe w delikatnej zalewie

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory truskawkowe
1 kg
woda
3 szklanki
ocet
200 ml
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
1 łyzeczka
pieprz
5 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory truskawkowe w delikatnej zalewie

Pomidory myjemy, osuszamy, układamy w wyparzonym słoiku. Dodajemy bazylie. pozostałe składniki gotujemy , gorącą zalewą zalewamy pomidorki szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.11.2011 13:52
a nie trzeba pasteryzować słoików?
SmacznaPyza 15.07.2011 18:49
jak długo można je przechowywać żeby były cały czas jędrne?
Sylwia88 15.07.2011 16:54
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak