Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała
30 dag
cebula
przyprawa uniwersalna Kucharek
Sklep Prymat
czosnek
1-2 ząbki
olej
2-3 łyżki
curry
1,5 łyżki
Sklep Prymat
rosół warzywny
1 i 1/4 litra
ziemniaki
50 dag
marchewki
30 dag
pory
30 dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolkę zalać 600 ml zimnej wody, odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w drobna kostkę, czosnek posiekać. Cebulę podsmażyć na oleju, włożyć czosnek, posypać curry, krótko zasmażyć. Dodać fasolkę razem z wodą. Wlać rosół, wsypać przyprawę uniwersalną. Gotować 45 minut. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Pory pokroić w cienkie krążki, marchewki na małe kawałki. Włożyć warzywa do garnka po 20 minutach gotowania. Gotową zupę przyprawić, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:32
wygląda jak po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak