Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka z kluseczkami biszkoptowymi :
Utrzeć masło z żółtkami .Dosypać mąkę .Dokładnie wymieszać dodając szczyptę soli . Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem . Zagotować w garnku osolony wrzątek . Maczać we wrzątku łyżeczkę . Nabierać nią porcje ciasta i wkładać do wody . Robić to szybko bo kluski są dobre gdy wypłyną .Wyjmować łyżką cedzakową .
Podawać rosół z kluseczkami posypując pokrojona natka pietruszki .
Mięso z rosołu oczyścić na gorąco ze skórek, kości, ścięgien i chrząstek i podawać na gorąco obłożone marchewka , pietruszka i selerem z ziemniakami z wody lub pieczywem z osobno podaną musztardą jako drugie danie lub osobny posiłek .A do popicia czysty bulion lub bulion z żółtkiem .