Rabbit z Szanghaju :

Rabbit z Szanghaju :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 szklanki pokrojonej drobno w paseczki kapusty pekińskiej

  • ½ długiego ogórka,1 średnia marchewka

  • kawałek białej rzodkwi ( po utarciu ok. ½ szklanki )

  • 1 pomarańcz ,10 owoców miechunki ( lub pomidorków cherry )

  • pieprz mielony,sok z ¼ cytryny,cukier

  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • makaron ryżowy

    3 dag (typu: nitki)
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek zetrzeć na tarce jarzynowej – część do mizerii, marchew i rzodkiew na grubych oczkach .Pomarańcz obrać ze skórki , oczyścić z białych włókien , podzielić na cząstki i pokroić je na 4 części każdą .Owoce miechunki ( lub pomidorki cherry ) przekroić na ćwiartki. Makaron dobrze odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki .Doprawić solą , sokiem z cytryny , pieprzem i szczyptą cukru.

Doskonałe lekkie danie kolacyjne .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiabe

20.03.2011 01:41
Genialne!!

Jolanta40

13.01.2011 10:50
nazwa świetna

Smakosz6

03.12.2010 09:16
mniam

Emilia22

25.09.2010 10:25
fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat