Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z soją
Wołowinę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę słodką mieloną oraz masło. Wszystko razem smażyć 15 minut. Przełożyć do dużego garnka, zalać 3 l wody i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.
W międzyczasie przygotować warzywa. Umyć, obrać, a następnie pokroić: marchew, pietruszkę i por w plastry, ziemniaki - w kostkę, papryki - w paski. Przełożyć do garnka, dodać przyprawę do gulaszu, pozostałą sól oraz pieprz czarny grubomielony. Gdy warzywa będą miękkie dodać pomidory krojone (ja użyłam tych z dodatkiem oliwy z oliwek i czosnkiem) oraz soję. Zagotować. Zaprawić mąką pszenną wymieszaną z Ramą Cremefine do gotowania.