Kopytka z sosem pieczarkowym

Kopytka z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • śmietana

    100 ml
  • rosół drobiowy

    0,4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 porcje gotowych kopytek.Pieczarki oczyszczone pokroić w paski.Cebulę kroimy w kostkę.Pieczarki z cebulą zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem do miękkości.Robimy zasmażkę,rozprowadzamy w sosie.Doprawiamy solą i pieprzem.Łączymy z śmietaną.Porcję kopytek polewamy sosem pieczarkowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

30.05.2012 21:13
pyszne

bami

20.01.2012 13:56
Uwielbiam kopytka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat