Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gęś po bałkańsku

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory
50 dag
ryż
1 szklanka
czosnek
5 ząbki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
bulion warzywny
1|2 litra
gęś
1,5 kg
majeranek
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś po bałkańsku

Mięso myjemy , porcjujemy i kroimy w kostkę , lekko zbijając tłuczkiem. Solimy i obsypujemy przyprawami.Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Obsmażamy na oleju , dodajemy posiekany czosnek , podlewamy bulionem 100 ml i dusimy ok 1 godziny. Gdy mięso już jest prawie miękkie dodajemy pomidory pokrojone na ćwiartki.Dusimy do odparowania sosu.Wsypujemy ryż , wlewamy 400 ml bulionu warzywnego .Gotujemy 20 minut , mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.09.2011 14:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak