Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos boloński

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory
1 kg
cebula
marchewka
seler
1/2 szt.
ząbki czosnku
4 szt.
rozmaryn
1 gałązka
szałwia
1 gałązka
tymianek
1 gałązka
mięso mielone
25 g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
oliwa
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński

Marchewkę i seler pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. Pomidory pokroić i poddusić. Mięso podsmażyć na oleju, dodać cebulę, czosnek oraz warzywa. Smażyć 10 minut. Dodać poduszone pomidory wraz z sosem, dodać listki świeżych ziół, dusić jeszcze 15 minut. Gotowy sos podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak