Sernik z truskawkami na zimno

Sernik z truskawkami na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kg sera białego półtłustego mielonego
1 czekolada gorzka
2 opak cukru waniliowego (
2 dowolne kolory galaretki i 2 truskawkowe na wierzch rozpuszczone w 3 szklanka wody
6 łyżek cukru
1 opakowanie biszkoptów
30 dag truskawek

Wykonanie:

Tortownicę wyłożyć biszkoptami. 1 galaretkę rozpuszczamy. w niecałej szklance gorącej wody i ostudzić.500 g. sera utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym.Dodajemy galaretkę i wylewamy na biszkopty.Wstawić do lodówki a w tym czasie przygotowujemy II masę , tak samo jak poprzednią , dodając na koniec tarkowaną na grubych oczkach czekoladę. Wylewamy na poprzednią warstwę , na wierzch jak stężeje dodajemy truskawki i zalewamy galaretkami truskawkowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

janek64

21.05.2012 14:30
Pychotka :)

iknkirke

24.09.2011 19:29
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat