Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Alberty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
25 dag
mąka ziemniaczana
6 dag
masło
5 dag
cukier
12 dag
jajko
1 sztuka
wanilia
Sklep Prymat
śmietana
1/8 litra
proszek spulchniający
1/3 paczki
masło do formy
2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Alberty

jaja rozmącić ze śmietaną.masło posiekać z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem, dodać reztę składników, zagnieść ciasto. zostawić przykryte w chłodnym miejscu. wywałkować inakłuć w wielu miejscach. upiec na złoty kolor w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak