Kebabczeta

Kebabczeta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mieszane mielone

    60 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • mielony kminek

    1 płaska łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • papryka ostra mielona

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,jajkiem,roztartym ząbkiem czosnku,musztardą,bułką tartą i przyprawami. Masę dokładnie wyrobić i zwilżonymi dłońmi uformować podłużne wałeczki.Olej rozgrzać na patelni. Kebabczeta nadziać na patyczki do szaszłyków i dokładnie usmażyć lub opiec na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

18.08.2013 22:17
moje wspomnienie z Bułgarii

bercik1

17.12.2011 21:11
Apetyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat