Przepis i sposób przygotowania na: Oksymoron czyli Smażone Lody
Do 3 miseczek rozsypać wiórki, bułkę i rozmącone jajko. Z mocno zamrożonych lodów (wg mnie najlepsze firmy Grycan) wydrążać specjalną łyżką kulki po czym szybko obtaczać je w wiórkach, jajku i bułce. Gotowe (w panierce) schować na koniec zamrażalnika (teoretycznie na pół h chociaż ja trzymałam 2 godziny:P). Po tym czasie (gdy będą znów mocno zmrożone) wlać olej do rondelka (tak jak przy smażeniu frytek, kulki będą musiały topić się w głębokim oleju). Gdy olej już się dostatecznie rozgrzeje, wrzucać po kolei zamrożone kulki na dosłownie kilka sekund. Jeśli olej będzie bardzo rozgrzany, kulki lodowe od razu nabiorą koloru i będą gotowe do jedzenia (tzn. w środku dalej zamrożone a panierka ciepła).