Śliwki pokroić w paseczki , filety rybne polewamy sokiem z cytryny od razu posypać sola i pieprzem do smaku, filety rybne mogą być dowolne możemy kupić z mintaja , morszczuka albo dorsza.Warzywa obieramy i kroimy a ziemniaki w plastry , marchewkę i seler w słupki , cebulę w kostkę , na patelni chwilkę smażymy plasterki ziemniaków , do ziemniaków dodajemy cebulę , marchew i seler i smażymy kilka minut. Doprawiamy solą , pieprzem posypać skórką cytrynową , kawałki ryb obtaczamy w mące i smażymy , śmietanę łączymy z sokiem pomidorowym i czosnkiem , też posolić do smaku. Żaroodporny półmisek wysmarować masełkiem , wyłożyć najpierw warzywami , potem rybą posypać śliwkami , zalewamy sosem , na koniec tylko już posypujemy natką pietruszki i zapiekamy w gorącym piekarniku 20 minut.