Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

LETNIA ZUPA WIELOOWOCOWA

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone
1 szkl
porzeczki czarne
1 szkl
agrest
1 szkl
wiśnie
1 szkl
miód
5 łyżki
Goździki całe Prymat
Sklep Prymat
mąka ziemniaczana
1 łyzka
śmietana 22%
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: LETNIA ZUPA WIELOOWOCOWA

Owoce przebrac i umyć, zalać zimną wodą, dodać gozdziki, gotowac 15 minut. pod koniec gotowania dosłodzic miodem lub cukrem.
Mąke rozprowadzic w zimnej wodzie i zupie, doprowadzic do wrzenia. podawac ze śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak