Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek po wiejsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
4 szt
musztarda ziarnista
2 łyżki
Sklep Prymat
pieczarki
100 g
estragon
1 pęczek
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
boczek
4 plastry
papryka
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek po wiejsku

1. Papryki oczyścić i pokroić na kawałki. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki. Warzywa, pieczarki i liście laurowe ponadziewać na patyczki do szaszłyków, oprószyć solą i pieprzem i grillować ok 10 min, często smarując olejem
2. Boczek umyć, osuszyć i grillować ok 10 min.
3. Listki estragonu posiekać, wymieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem, posmarować boczek i grillować jeszcze ok 5 min. Podawać z warzywnymi szaszłykami oraz świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.06.2013 21:58
Pyszny boczek :)
gacopierz23 28.09.2011 10:09
lubię taki do chleba
ziutula
ziutula 19.07.2011 06:55
boczuś lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak