KASZTANY GLAZUROWANE

KASZTANY GLAZUROWANE

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jadalne kasztany

    1 kg
  • woda letnia

    1 l
  • cukier

    2 kg
  • miąższ z laski waniliowej

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasztany wrzucic na goracą wodę i gotowac 1 5 minut ,przelac zimną wodą ,obrac .Wodę zagotowac z cukrem i miaższem z laski wanilii na gęsty syrop .Dodac kasztany ,gotowac 10 minut .Odatawic w misie na 4 godziny do nasączenia ,znów zagotowac i odstawic do następnego dnia.Powtarzac tą czynnośc przez 5 kolejnych dni ,aż kasztany dobrze nasiąkną cukrem .Ostrożnie wyjąc ,wysuszyc w słabo nagrzanym piekarniku .Włożyc w foremki z karbowanego papieru ,przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ania67

27.06.2011 22:17
Chętnie bym spróbowała

barbara11561

19.06.2011 10:02
Bardzo wykwintne:)

MAŁY

16.12.2010 12:06
dobre

aginaa

15.12.2010 15:53
hmmm nie jadlam nigdy, ciekawe jak smakuja:)

Bagatelka

15.12.2010 07:12
Fajne przepis- zrobie na dniach.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat