Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łopatka w kapuście

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
60 dag
cebula
1 sztuka
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
Sklep Prymat
kostka rosołowa
czosnek
2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
woda
1 szklanka
kapusta biała
50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w kapuście

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rumiano na 2 łyżkach leju, dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i przyprawy. Podlewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i dusimy 30 minut. Kapustę szatkujemy, a warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do mięsa dodajemy kapustę, a gdy zmięknie warzywa i dusimy 30 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 01.05.2012 06:43
Lubię takie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak