Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy z warzywami
# 1 średnia papryka
# 1 cebula
# 2 pomidory
# 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
# 3 srednie pieczarki
# 4 łyżki oliwy
# sól
# pieprz
# estragon
# czosnek
Wykonanie:
Filety umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Ząbek czosnku lub 2 rozetrzeć z solą . Kawałki mięsa obtaczać w rozgniecionym czosnku i posypać estragonem. Cebulę pokroić w plasterki, pieczarki oczyścić pokroić.Paprykę pokroić w paseczki Na rozgrzanym tłuszczu usmażyć mięsko, dodać cebulę i paprykę - smażyć ok 5 minut.Następnie dodać pieczarki i smażyć aż wyparuje sos z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać kukurydzę i ósemki pomidorów.... smażyć jeszcze parę minut aby wszystko się zagrzało. Doprawić do smaku Podawać gorące z pieczywem.