Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klops nadzewiany jajkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tosty
2 kromki
natka pietruszki
1 pęczek
mięso mielone
75 dag
marchewki
25 dag
kalarepa
groszek mrożony
15 dag
pieczarki
10 dag
masło
1 łyżka
jajko
jajko ugotowane na twardo
2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Klops nadzewiany jajkiem

Mięso wymieszać z pokruszonymi tostami, posiekaną cebulą, natką i surowym jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować bochenek. W środek włożyć jajka na twardo. Zalepić masą. Piec 50 minut w temp. 200 stopni. Kalarepę i marchewkę pokroić w słupki. Gotować 10 minut w osolonej wodzie. Po 5 minutach dodać groszek. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Gotową pieczeń wyjąć, wytworzony sok wymieszać z 1/2 litrem wody. Zalać pieczarki, zagotować. Warzywa i sos podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak