Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowe z maślanką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

i mąki 2 szklank
kakao 2 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
margaryny 1 kostka
cukier waniliowy 1
proszu do pieczenia 2 łyżeczki
cukru 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe z maślanką

Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać , mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na trzy części, trzecia część może być mniejsza. Dwie części włożyć do zamrażarki. Do jednej części dodać kakao i trochę proszku do pieczenia. Drugą część wyłożyć na blachę i posmarować dżemem. Ubić białka, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Na dżem położyć warstwę kakaową (utartą), następnie pianę i utratą warstwę białą. Piec około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.05.2012 19:07
może być dobre
ziutula
ziutula 15.07.2011 13:08
ile jajek i do czego maślanka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak