Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkowym mascarpone
Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno), wlewamy masę biszkoptową, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni ok 25-30 minut. Wyjmujemy bizkopt, z wysokości ok 50cm zrzucamy formę z biszkoptem na ziemię, odkładamy do wystudzenia.
Masa: Zmiksowane truskawki z cukrem delikatnie mieszamy łyżką z serkiem mascarpone.
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wylewamy na forme tak aby po stężęniu wykroić kosteczki.
Truskawki kroimy na ćwiartki (do dekoracji)
Z wystudzonego biszkoptu zdejmujemy papier, wkładamy ponownie do formy, nasączamy herbatą. Na górę wykładamy masę mascarpone i dekorujemy truskawkami i kosteczkami galaretki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciacho gotowe :)