Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z FARSZEM KIEŁBASIANYM

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
3 główki średnie
cebula
3 sztuki
kiełbasa podwawelska
1 kg
kiełbasa zwyczajna
1 kg
ryż
8 woreczków
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
margaryna
1 kostka
smalec
0,5 kostki
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z FARSZEM KIEŁBASIANYM

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. W czasie gotowania oddzielać liście, odłożyć do odsączenia. Ugotować 8 woreczków ryżu, ostudzić. Kiełbasy różne zmielić, dodać do nich ryż, przyprawy oraz wcześniej podsmażoną cebulkę na smalcu. Wymieszać dokładnie. Następnie nakładać farsz do liści, zawijać i podsmażać tak przygotowane gołąbki na margarynie. Po podsmażeniu odkładać do dużego garnka, zalać rozpuszczonymi kostkami bulionowymi i gotować ok. 2 h na małym ogniu. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 25.10.2011 20:29
ciekawy przepis
wiola28a 06.07.2011 23:51
dla mnie cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak