Kurki marynowane

Kurki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki

    2 kg
  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    3 szklanki
  • sól

    1-1,5 łyżeczki
  • chrzan

    1 kawałek
  • olej

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1-2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    5 ziarenek
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki należy przebrać, następnie dokładnie oczyścić i wymoczyć, nawet przez kilka godzin. Po tym czasie należy je wyjąć, odcedzić, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać sól, chrzan, ziele, pieprz, liść laurowy i olej, całość gotować do 40 minut. Z octu i wody należy przygotować i zagotować zalewę. Grzyby należy przekładać do słoików, tak aby sięgały do 2/3 wysokości słoika i zalewać zalewą. Od razu zakręcać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

28.01.2014 07:58
smakowite grzybki

IKrakowianka

29.09.2013 19:43
super przepis

Katarzyna/kate1980

08.06.2012 23:24
w tym roku na pewno skorzystam z przepisu

Agnik

13.08.2011 22:21
mniam

Baska Kaska

28.12.2010 18:31
ale bym zjadła :)

Ewelina45

18.10.2010 10:00
uwielbiam :)

Monika193

08.09.2010 23:05
super, właśnie muszę sobie zamarynować.

Iwusia

10.07.2010 19:57
Nigdy nie marynowałam grzybków :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat