Prawie zupa Pak Choi :

Prawie zupa Pak Choi :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 połówki brzoskwini z syropu,½ czerwonej papryki konserwowej

  • imbir

    5 cm
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • bulion drobiowy

    1,5 kostki
  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • trawa cytrynowa

    2 łyżeczki pasty
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • woda

    3 szkl.
  • pasta chili

    1 łyżeczka (zielona)
  • mleko kokosowe

    2 łyżki
  • makaron ryżowy

    3 porcje (typu: wstążki)
  • papryczka chili

    1 szt. zielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę , dodać kostkę bulionową, utarty imbir , 2 łyżki sosu sojowego i zagotować . Dodać drobno starty imbir , 2 łyżki sosu sojowego .Doprowadzić do wrzenia. W woku rozgrzać oliwę . Wrzucić pokrojone w paseczki mięso, pozostały sos sojowy, drobno posiekaną papryczkę chilli, pokrojoną w paseczki brzoskwinię , paprykę konserwową, trawę cytrynową , pastę z zielonego chilli , pokrojoną w paski sałatę lodową . Smażyć 5 minut. Przełożyć do wywaru i gotować 30 minut. Dodać mleko kokosowe. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą i pozostawić pod przykryciem przez 5 minut. Odcedzić .W miseczce ułożyć porcję makaronu , zalać porcją zupy .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

10.03.2012 15:26
ciekawa

aniapetr

17.11.2011 20:37
ciekawa... , spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat