Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cannelloni ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
300 gram
szpinak mrożony
400 gram
olej do smażenia
ricotta
200 gram
filert z kurczaka
200 gram
śmietana
4 łyżki
jajko
3 sztuki
masło
300 gram
mąka
300 gram
mleko
350 mililitrów
gałka muszkatułowa
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
kucharek do smaku
do smaku
cannelloni
10 rurek

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szpinakiem

szpinak odmrazamy, krojmy podsmazamz na oleju przez około 5 minut cały czas mieszamy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka przyprawionego kucharkiem. do szpinaku dodajemy ricotte i kurczaka. Nastepnie dodajemy jajka wymieszane ze smietanai doprawiamy do smaku.całość dokładnie mięszamy. Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie. Robimy sos beszamelowy. Rozpuszczamy maslo, dodajemy makę i mięszajac trzymamy chwilę na ogniu. Powolutku dodajemy mleko, gotujemy na malutkim ogniu ok 5 minut. Doprawiamy do smaku gałka ,sola i pieprzem. Rurki napełniamy farszem układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem beszamelowym posypujemy startym serem i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak