Sposób przygotowania
Ugotować na twardo 4 jajka. Obrać i rozdrobnić widelcem bardzo drobno. Cebulkę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i zarumienić na 2 łyżkach oleju. Przełożyć do masy jajecznej starając się pozostawić tłuszcz na patelni. Dodać koper, surowe jajko, 4 łyżki bułki tartej. Wyrobić dokładnie .Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4-5 kotlecików .Obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety ( w ostatniej fazie smażenia dodać masło ).Zdjęć z patelni i ostudzić .Podawać z dipami, majonezem , sosem tatarskim .
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
kasiurek
edyta18-20
Konto zablokowane