Francuski chlebek pigwowy

Francuski chlebek pigwowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus z pigwy

    500 g
  • cukier żelujący

    500 g
  • koniak

    2 łyżki
  • cukier

  • cukier gruby

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mus podgrzac dosypac cukier żelujący i mieszac tak długo ,aż zgęstniałą masa będzie odchodziła od ścianek garnka.Koniak dolac i dobrze razem zamieszac .Blachę do pieczenia wyłożyc pergaminem i rozsmarowac na nim masę pigwową na grubośc około 2 cm.Pozostawic na 1- 2 dni ,aż trochę podeschnie.Grubym cukrem posypac mase pigwową ,pokrajac w kostkę ,przechowywac w suchym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

01.09.2013 10:14
mam dużo swojej pigwy a ten przepis jest bardzo ciekawy

Ada-Gaba

05.08.2013 09:12
ciekawy przepis

Motorek

02.04.2013 09:14
ciekawe jak smakuje

zdzislawa2

28.02.2012 12:24
ciekawy :)

anemon

19.01.2012 07:42
Interesujące, jestem ciekawa smaku.

barbara11561

15.10.2011 12:51
pyszne

ben-ka

03.09.2011 07:42
a to ciekawe! tylko ja nie mam pigwy....

Anna133

10.08.2011 09:36
nigdy nie jadlam

alaaa

23.03.2011 16:38
bardzo ciekawy przepis

Margo1

08.10.2010 16:58
nie jadłam..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat