Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierożki porzeczkowe ze śmietaną

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
3 szkl
cukier
wg uznania
masło
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
porzeczka czerwona
50 dag
śmietana
2 szkl
mak
wg uznania
woda
1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki porzeczkowe ze śmietaną

Z mąki, wody i masła zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, wytnij krążki. Na każdy nałóż porcję porzeczek. Posyp cukrem. Zlep, formując mieszki. Gotuj 2 min w posolonym wrzątku. Podawaj polane śmietaną i posypane makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.01.2014 07:18
pyszne pierożki
pestka 23.12.2013 11:48
bardzo fajny obiad , z porzeczkami czerwonymi pierogów nie robiłam
Adam/ZUB3R 30.08.2013 10:00
smaczne pierożki
RenataZ-et 13.05.2012 11:15
świetny pomysł na pierogi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak