Gołabki inaczej

Gołabki inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 kg
  • mielone mięso

    1/2 kg
  • ryż

    2 szkl.
  • kasza manna

    1/2 szkl.
  • jajka

    5 szt.
  • kostki rosołowe

    2 szt.
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

    do smaku
  • mąka

  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy, dodajemy ręszte składniów (ryż nie gotujemy). Doprawiamy do smku. Mieszamy.
Formujemy średnie gołabki ( podczas doszenia podwajają objętość) i obtaczamy w mące, Obsmażamy z obu stron na złoto.
Przekładamy do rarnka, zalewamy wodą, by je przykryła, dodajemy kostki rosołowe i przecier. dosimy około 30 min, w razie potrzeby podlewamy woda. Powatały sos zagęrzszczamy mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jodaj

10.07.2012 08:56
pyszne :)

marcin36

27.11.2010 16:58
ciekawe

eli82

17.11.2010 12:57
dobre

anja3107

22.09.2010 14:16
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat