Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z musem owocowym
Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy make przesiana z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlac do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka formy (ja używam średnej wielkosci tortownicy). Piec ok 40 min. w temp.180 st.C
MUS TRUSKAWKOWY:
Truskawki rozdrobnic blenderem(zamiast truskawek można użyć np. malin), mastępnie dodac cukier(wg uznania i dojrzałości truskawek, żeby masa nie wyszla za slodka), zimną smietane, rozpuszczona zelatyne oraz galaretke truskawkową rozpuszczoną w 1/2 szkl. wody.
Po upieczeniu biszkopt zostawić do ostygnięcia. Po wystudzeniu rozciąć na pół i przełożyć masą. Gotowe ciasto można udekorować wg uznania. Sprawdza się cukier puder albo biała czekolada.
Smacznego!