Sznycle drobiowe z sezamem i serem

Sznycle drobiowe z sezamem i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nieduże, pojedyncze filety z piersi kurczaka

    4
  • plastry sera żółtego

    4
  • jajko

    1
  • łyzki mleka

    2
  • łyżki mąki pełnoziarnistej

    3-4
  • łyżek bułki tartej

    kilka
  • łyżki ziarenek sezamu

    3
  • olej

    do smażenia:
  • olej sezamowy

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem cayenne - ostrożnie bo jest bardzo ostry! Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem sezamowym. Sznycle panierować kolejno w mące pełnoziarnistej, jajku i bułce z sezamem. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia, zrumienić z obu stron. Kiedy kotlety się usmażą na każdym położyć po plastrze sera, posypać odrobiną sezamu, przykryć patelnię i smażyć jeszcze chwilkę na malutkim ogniu aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami i jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

17.10.2016 22:04
smaczne mięsko

BozenA

20.07.2012 09:59
mmm

BozenA

20.07.2012 09:59
mmm

Justyna/Dzastus

09.07.2012 10:53
olej sezamowy kocham, sezam tez uwielbiam, musza byc rewelacyjne.

Edyta31

31.08.2011 21:40
ciekawie wyglądają, koniecznie muszę spróbować :)

Buczo007

16.02.2011 10:13
pycha

ewelinapac

28.12.2010 09:02
pyszne

Ewa104

26.09.2010 13:58
Lubię sezam jako panierkę do mięs.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat