Szaszłyczki kiełbasiano - pieczarkowe

Szaszłyczki kiełbasiano - pieczarkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dkg cienkiej kiełbasy czosnkowej

    30-50
  • dkg małych pieczarek

    30
  • cebule

    2-3
  • łyżka soku z cytryny

    1
  • szpadki szaszłykowe)

    dodatkowo:
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki (muszą być malutkie) oczyścić, skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na 15-30min. Kiełbasę pokroić na grube plasterki. Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry. Na szpadki nadziewać na przemian pieczarki i kiełbasę, tyle ile się zmieści. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, obsmażyć szaszłyczki ze wszystkich stron aż się zrumienią. Następnie na tej samej patelni podsmażyć cebulę z resztą pieczarek (większe można przekroić na pół lub ćwiartki), przyprawić solą i pieprzem, na wierzchu położyć szaszłyki i dusić 2-3 min. żeby się zagrzały. Podawać na gorąco jako samodzielną przekąskę albo danie kolacyjne...z dodatkiem sałatki z pomidorów albo ogórków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmacznaPyza

20.01.2014 16:41
proste i smaczne :)

marzencia2007

20.01.2014 10:34
ale fajowe szaszłyczki :)

Anna133

04.05.2012 21:39
wyśmienite

cukiereczek

31.03.2012 08:25
smaczne

eli82

21.02.2012 16:31
ślinka leci :)

magdziorka6

14.02.2012 18:33
świetne

BozenA

19.01.2012 15:27
mmmm

BozenA

19.01.2012 15:27
mmmm

Barbara/zuza22_85

23.03.2011 23:17
pyszności

Jolanta40

07.02.2011 11:43
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat