Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Flaki wołowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe
1 kg
marchewka
2 szt.
pietruszka
rosół wołowy
1,5 l
pieprz ziarenka
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt.
Sklep Prymat
majeranek
1 łyż.
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

Flaki dokładnie należy opłukać i gotować 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Czynność powtarzamy dwa razy. Odcedzone flaki zalewamy rosołem, dodajemy przyprawy i gotujemy do momentu aż będą miękkie. Marchewkę kroimy w plasterki i dodajemy do flaków. Gotujemy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.09.2011 19:38
Oj, nie jem tego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak