Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

barszcz na botwince

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone
5 szt
wędzonki
0,5 kg
marchew
2 szt
pietruszka
1 szt
zakwas buraczany
100 ml
woda
3 l
sól
do smaku
Sklep Prymat
seler
0,5 szt
cebula
1 szt
śmietana
2 łyzki
mąka
1 łyżka
koperek
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz na botwince

Gotujemy wywar na wędzonce, dodajemy marchew i pietruszkę, seler, cebulę, solimy. Wyjmujemy mięso i dodajemy pokrojoną botwinkę. gotujemy ok 3 min, dodajemy sok z cytryny i zakwas buraczany. Lekko zgęszczamy śmietaną i mąką posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak