Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
800 g
kiełbasa chłopska lub wiejska
250 g
cebula
1 szt
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
kminek
szczypta
Sklep Prymat
jałowiec
3-4 ziarna
szczypiorek usiekany
2 łyżki
koperek
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Kapustę poszatkować niezbyt drobno, zalać wodą i zagotować. Odcedzić. Podlać wodą jeszcze raz, tyle by kapusta była w wodzie. Dodać przyprawy i gotować.
W tym czasie podsmażyć pokrojoną drobno kiełbasę z cebulą. dodać do kapusty. Pogotować jeszcze kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak