Przepis i sposób przygotowania na: Kawowa rolada z truskawkami
Żelatynę rozpuścić w 1/4 wrzątku. Pozostawić, aby przestygła i napęczniała.
Truskawki umyć, odszypułkować. Połowę pokroić na ćwiartki, a pozostałe w drobną kostkę.
Na patelni rozpuścić cukier brązowy. Dodać ćwiartki truskawek i zasmażać przez 3 minuty.
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zasmażone truskawki i żelatynę. Połączyć składniki. Podzielić na dwie części (jedna musi stanowić 3/4 całej masy)
Kawowy rulon delikatnie rozwinąć, wyłożyć większą część masy truskawkowo-śmietanowej. Zwinąć. Po wierzchu posmarować pozostałą masą. Udekorować truskawkami pokrojonymi w kostkę i czekoladą startą na drobnych oczkach tarki.
Schłodzić w lodówce.