Gołąbki a la Leopard

Gołąbki a la Leopard

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    2 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1/2 puszki
  • śmietana

    2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

  • biała kapusta

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z liści wyciąć zgrubienia u nasady, wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku, wyjąć, przestudzić, posypać białym pieprzem. Rozkrojonym czosnkiem przetrzeć liście kapusty z jednej strony. Każdą kiełbasę zawinąć w dwa liście, możliwie ciasno i dokładnie. Ułożyć \"gołąbki\" w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć, zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 25 minut. Zdjąć pokrywę, posmarować je koncentratem wymieszanym ze śmietaną i jeszcze bez przykrycia zapiekać - aż powierzchnia lekko zbrązowieje. Podawać bardzo gorące z pieczywem lub odsmażanymi na słonince ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat