Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki
250 g
kasza jaglana
4 szklanki
mleko
2 szklanki
masło
2 łyżki
cukier
4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
śmietanka
1/3 szklanki
cukier puder
1 łyżka
cukier wanilinowy
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami

część cukru i masła zagotować z mlekiem, dodać opłukaną kaszę i prawie ją rozgotować. śliwki ugotować na miękko, zmielić. Układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułką tartą, warstwami. Kasza powinna znaleźć się na spodzie i na wierzchu. polać stopionym masłem i zapiec. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Podawać ze śmietaną, można również dodać owoce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak