Corky Ananas z kiełbasą

Corky Ananas z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawałek, pęto, cienkiej kiełbasy (powinna być dobrej jakości, dobrze przyprawiona; ja użyłam tzw. góralskiej)

    1
  • kawałek sera żółtego twardego

    1
  • liści sałaty i cykorii

    kilka
  • ananas z puszki

    4 plastry
  • ananas

    1 łyżka drobosiekanego
  • sos chili

    1 łyżka (słodko-pikantny)
  • jogurt naturalny

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy na plasterki grubości ok. 3-5mm. Podsmażamy je na suchej, rozgrzanej patelni aż zrumienią się z obu stron. Ser kroimy na kawałki m/w 2x2x0,5cm, plastry ananasa kroimy każdy na 6 kawałków. Koreczki składamy w następującej kolejności: krążek kiełbasy+kawałek ananasa+kawałek sera+ kawałek ananasa i na wierzch krążek kiełbasy - całość spinamy wykałaczką lub szpadką. Układamy na półmisku lub tacy, wyłożonej sałatą i cykorią. Podajemy z sosem. Sos: jogurt mieszamy z posiekanym ananasem i sosem chili, ew. doprawiamy sproszkowanym chili w/g gustu, ale sos powinien być wyrazisty i dość pikantny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aisza1

26.04.2013 08:18
ciekawa jestem jak to smakuje

Ewelina47

17.11.2010 10:20
słodko kiełbasiane ?

Emilia22

26.09.2010 15:16
niezle się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat