Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappucino
cukier. Zmiejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym
żółtku. Mąki mieszamyu z proszkiem i przesiewamy do masy
z jajek mieszając łyżką. Rozlewamy da blachę natłuszczoną
i wypełnioną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut.
Krem:
pojemniczek śmietany kremówki (30-36%)
1 łyżka żelatyny
3 łyżki ulubionego cappuccino
4 łyżki cukru pudru
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody,a następnie
podgrzać w mikrofalówce tak aby żelatyna całkowicie się
rozpuściła. Przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno.
Dodać do niej cukier i cappucino. Wymieszać. Na końcu
dodać żelatynę.
Biszkopt dzielimy na połowę. Smarujemy kremem. Zakrywamy
drugą połową biszkopta i znowu smarujemy kremem. Można
posmarować boki ciasta. Wierzch posypujemy kakao lub
startą czekoladą.