Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jagnię z winem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki
500 g
giczki jagnięce
4 szt
czosnek
2 ząbki
pomidorki koktajlowe
10 szt
olej
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
wino białe
50 ml
szalotki
10 szt
masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnię z winem

Oczyszczone i umyte grzyby osączyć z wody. Małe zostawić, duże pokroić. Obrać czosnek i posiekać. Rozgrzać na patelni olej z masłem, wrzucić czosnek. Dodać grzyby i smażyć przez 10 minut. Przełożyć na talerzyk. Na tym samym tłuszczu obsmażyć po umyciu mięso z każdej strony. Włożyć mięso do brytfanny, posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać grzyby i szalotki. Polać winem i dusić pod pokrywką przez pół godziny. Dołożyć koktajlowe pomidorki dusić kolejne 20 minut. Gdy mięso będzie miękkie – podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 26.06.2011 11:38
wyborowe jedzonko
Krystyna32 23.06.2011 19:55
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak