Przepis i sposób przygotowania na: makaron ryżowy z wołowiną 2
Obierz i posiekaj 3 ząbki czosnku. Chili oczyść z pestek, strączek drobno pokrój. Czosnek i chili wymieszaj z octem ryżowym, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ogórek obierz, pokrój w słupki. Kolendrę posiekaj. Opłukane kiełki wymieszaj z ogórkiem, makaronem ryżowym i kolendrą. Wyłóż na duży półmisek. Orzeszki ziemne grubo posiekaj. Dymkę oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, porcjami wkładaj mięso, smaż na rumiano. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż dymki. Potem wymieszaj je z mięsem. Ułóż na warzywach. Posyp orzeszkami ziemnymi i skrop sosem czosnkowym.