Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z dorsza

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz
1/2 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem
2 szt
pomidor
2 szt
papryka czerwona
1 szt
przecier pomidorowy
1 łyżka
bulion warzywny
1/2 l
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z dorsza

Rybę kroimy w kostkę, doprawiamy i oprószamy mąką. Dymkę siekamy, czosnek miażdżymy, pomidory kroimy w grubszą kostkę, paprykę w paski. Rybę smażymy z obu stron na złoty kolor, wykladamy. W tym samym tłuszczu podsmażamy wszystkie wrzywa doprawiamy, zalewamy bulionem i zaprawiamy mąką i przecierem. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak