Śledziowe ruloniki w cieście

Śledziowe ruloniki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    2 paczki
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    2 łyżki
  • śmietana

    5 łyżek
  • jajka

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe opłukać , zalać szklanką zimnej wody na 30 min. Osuszyć, każdy płat zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką. Połowę mąki wymieszać z olejem, śmietaną, żółtkami i dodać pianę z białek. Mieszając dodawać pozostałą mąkę. Ruloniki maczać w cieście i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat