Szybkie bułeczki zapiekane z salami

Szybkie bułeczki zapiekane z salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    (1-2 łyżki ja daje na oko
  • smietana 18%

    1-2 łyżki ja daje na oko
  • kajzerka

    6 sztuk
  • salami

    100g (drobno pokrojone)
  • ser żółty

    100 gr lub ona oko (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ulubione zapiekane bułeczki corki. Ale ona jest salaminożerca wiec nie dziwota :)

Rozgrzac piekarnik na 180st. Składniki mieszamy ze soba (poza bułkami) by powstała fajna masa. Bułki przekroic na poł, posmarowac masa, przełozyc na blache na papier do pieczenia i wstwic do piekarnika. Piec ok 15 minut do czasu gdy bułki sie zapieką na złoto. Polecam! Smacznego.
Dodam podałam je na kolacje dziewczynkom w jej urodziny i okazało sie ze bułeczki znikneły w jednej chwili a jedna z dziewczynek najwiekszy niejadek jakiego znam, o dziwo zjadła, pochwaliła i nawet poprosiła o przepis dla mamy:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darus

25.08.2011 11:37
świetne

PaniMISIOWA

17.03.2011 16:33
uwielbiam takie zapiekaneczki!

ZEWA

19.08.2010 15:22
Szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat