Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Po tym czasie ciasto chwilę wyrobić, podzielić na 14 równych kawałków. Uformować bułeczki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić nakryte ściereczką, aż podrosną, będzie to trwało około 30 minut. Po tym czasie w wyrośniętych bułeczkach dnem szklanki zrobić wgłębienia.
Składniki kruszonki wymieszać i zagnieść tak, aby powstały grudki.
Bułeczki posmarować żółtkiem roztrzepanym ze śmietanką. Dno każdego wgłębienia w bułeczkach delikatnie obsypać wiórkami kokosowymi i wkładać po trzy-cztery truskawki. Bułeczki posypać kruszonką.
Nagrzać piekarnik do temperatury 160*C, piec bułeczki około 20 – 25 minut, jeśli będą się mocno rumieniły, przykryć je folią aluminiową. Studzić na kratce kuchennej