Fasolka z orzechamii

Fasolka z orzechamii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    0,5 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • dynia

    30 dkg
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • orzechy włoskie

    1 drobno posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową dokładnie umyć. Dynię pokroić. Fasolkę i dynię obgotować w osolonej wodzie. Fasolkę zahartować zimną wodą: dzięki temu nie straci koloru. Uprażyć orzechy na rozgrzanym maśle. Po chwili dodać fasolkę i dynię, smażyć przez chwilę razem. Doprawić solą. Danie podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat