Ryżowe pychotki

Ryżowe pychotki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    25 dag
  • kleik ryżowy

    17 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    15 dag
  • orzechy laskowe

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roślinne ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i kleik ryżowy, wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie ciasteczka, robimy w nich wgłębienie. We wgłębienie każdego ciastka wkładamy po jednym orzechu laskowym. Pieczemy na jasnozłoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

14.01.2013 20:20
super deser

malaczarna23

15.09.2011 10:48
pychotki:)

Agnik

16.07.2011 20:35
interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat